flag click for English website spacer facebook
Het Temmen der Draken

Dit artikel heb ik samen geschreven met mijn partner en sensar sjamaan van de Inka traditie, Heather Clewett
- mei 2012


Een beroemde legende verhaalt over St. George die op Dragon Hill bij Uffington in Engeland, zegevierde over de Draak. Vaak wordt gedacht dat hij de draak doodde, maar dat is absoluut niet het geval. Hij temde slechts de draak. Hij werd heer en meester over de draak. Dragon Master. Hij werd heer en meester over zijn eigen innerlijke draak. Hij werd meester over zijn eigen lot. Architect van zijn eigen bestemming. ‘Heer en meester over je innerlijke draken worden’ is het ultieme doel van onze Drakenpad Expedities, onze Magische en Mystieke Avonturen Reis naar Engeland.

Het is 20 mei 2012 en samen met mijn partner Heather Clewett geniet ik na van een enerverende week. De dag ervoor was de laatste dag van de Mystieke Krachtplekken Expeditie 2012. Mijn gedachten gaan terug naar 2011 toen Heather en ik onze eerste Mystieke Krachtplekken Expeditie organiseerden. We noemen de reis ook wel Drakenpad Expeditie, niet alleen vernoemd naar St George en zijn strijd met de Draak, maar ook naar de Michael Alignment, die ook ‘the Dragon Path’ of Drakenpad wordt genoemd. We organiseren deze expedities om mensen in staat te stellen de magische en mystieke krachten in en om het landschap van Wiltshire te ervaren en absorberen, zonder de gekte van graancirkel jagen.
Official National Trust direction indicator on the Tor, Glastonbury   Detail of the National Trust direction indicator
Official National Trust direction indicator on the Tor, Glastonbury   Detail of the National Trust direction indicator
 
Hoewel het onze niet-graancirkel reis was, hoopten de deelnemers aan de Mystieke Krachtplekken Expeditie 2011 stiekem dat een of meer graancirkels zouden verschijnen en iedere dag vertelde ik hen opnieuw: 'Nee! We bezoeken geen graancirkels, ook al vallen ze bij tientallen in het veld. Dit is een niet-graancirkel reis'. De deelnemers waren echter zo volhardend, dat Heather en ik uiteindelijk besloten dat, als er een graancirkel zou opduiken tijdens de resterende dagen van de reis, we deze met de groep zouden bezoeken, echter alleen indien aan een aantal voorwaarden werd voldaan.

• De graancirkel moest naast een krachtplaats, kathedraal, of drakenpad liggen
• De graancirkel moest dichtbij liggen, zodat een bezoek niet te veel tijd zou kosten
• Er zou voldoende veilige parkeergelegenheid voor onze auto’s moeten zijn
• De boer zou toestemming moeten geven om de graancirkel te bezoeken

Ik moest glimlachen om onze eigen voorwaarden. Zelfs op goede cirkel jaag dagen, wordt slechts zeer zelden aan al deze eisen voldaan. Het bezoek aan een graancirkel was zo goed als zeker uitgesloten.
 
Ingang van de West Kennet Long Barrow   Graancirkel tegenover de Long Barrow in 2011
Ingang van de West Kennet Long Barrow   Graancirkel tegenover de Long Barrow in 2011
 
De laatste dag van onze Drakenpad Expeditie 2011 was aangebroken, en we stonden op het punt om de oude ‘Dragon Masters’ in de West Kennet Long Barrow te bezoeken, om hun wijsheid te kunnen absorberen. Terwijl we over het lange pad naar het indrukwekkende langgraf liepen, voelde ik de teleurstelling in de groep dat er uiteindelijk geen graancirkel was opgedoken. Afwezig staarde ik in de richting van East Kennett, toen mijn aandacht werd getrokken door een schaduw in het veld. Mijn adem stokte. Mijn hart sloeg over. Na jaren van cirkel jagen herken ik een graancirkel van mijlen afstand.

Snel scande ik de omgeving. Er was voldoende parkeergelegenheid naast het veld. We hoefden niet een straat over te steken en we hadden genoeg tijd over om de cirkel te bezoeken. Maar de boer? Hoe zat het met de toestemming van de boer? Per slot van rekening een van de voorwaarden. Op dat moment valt mijn oog viel op een wit object in het midden van de graancirkel. Ik pakte mijn verrekijker en wat ik diep van binnen al wist, werd bevestigd. Het witte object was een bord bevestigd aan een honesty box (een doos om geld voor de boer in te doen). Op het bord staat: “Welkom in de graancirkel. We verwelkomen een donatie”.

Het object in het midden van de graancirkel   Welkom in de graancirkel. We verwelkomen een donatie.
Het object in het midden van de graancirkel   "Welkom in de graancirkel. We verwelkomen een donatie."
 
Ik keek naar de cirkel, vervolgens naar de groep, en ik zweer dat ik ze hoorde denken, ‘Dit is hoe je dat doet Bert. Dit is wat er gebeurd als je je innerlijke draak weet te temmen’. De hele week was er nergens een nieuwe graancirkels gevonden. Nu, op de laatste dag, een paar uur voor hun afsluitende diner, werd hun gezamenlijke droom werkelijkheid. De Mystieke Krachtplekken Expeditie 2011 deelnemers hadden in de laatste uren van hun reis een graancirkel gemanifesteerd! Fantastisch!

Dat was 2011. Mijn aandacht glijdt naar 19 mei 2012. Op die dag eindigde onze tweede Drakenpad Expeditie. Een Expeditie die onze stoutste verwachtingen had overtroffen. Elke dag was magisch, machtig en krachtig geweest. Elke dag ontdekten en ontvouwden de groepsleden meer van hun eigen innerlijke wijsheid en kracht. Ze temden hun innerlijke draken en werden ‘Dragon Masters’. Vooral het bezoek aan het zogenaamde Uffington complex op donderdag 17 mei 2012, was verzadigd met Ah-Ha ervaringen. Tijdens de ervaringsoefening op Dragon Hill, hielpen de Draken op de heuvel iedere deelnemer om zijn of haar bewustzijn te vergroten. Het omliggende landschap werkte hypnotiserend. De groepsleden absorbeerden het prachtige uitzicht dat je hebt vanaf Dragon Hill en ik voelde het stille verlangen in hen om net als de Drakenpad Expeditie 2011 een graancirkel te bezoeken. “Dragon Taming Bert, not Circle Chasing.” Heathers stem bracht mij in één ruk terug in het hier en nu. Nog twee Drakenpad Expeditie dagen te gaan.

Dragon Hill met het witte paard wat natuurlijk een Draak is   Het prachtige uitzicht en het stille verlangen
Dragon Hill met het witte paard wat natuurlijk een Draak is   Het prachtige uitzicht en het stille verlangen - 17 mei 2012
 
Twee dagen later, zaterdag 19 mei 2012, de laatste dag van onze expeditie. We zijn op weg naar de West Kennet Long Barrow. En net als in 2011 voel ik de teleurstelling in de groep dat er uiteindelijk geen graancirkel is verschenen.
De Drakenpad Expeditie is onder andere ontworpen om de deelnemers hun eigen innerlijk weten en innerlijke macht en kracht te laten ontdekken. Het groepsproces is daarbij van onschatbare waarde. Na het bezoek aan het langgraf en de Adam and Eve Stones, gaan we dan ook naar Devizes om met de groep nog wat tijd door te brengen in een van onze favoriete pubs. Als de avond nadert, en de lokale bevolking de pub begint te vullen, vertrekken we richting Chiseldon voor het expeditie afsluitende diner.

We besluiten dat een ieder zijn eigen weg kiest naar het restaurant en dat we elkaar daar weer zullen ontmoeten. Heather en ik zijn nog geen 15 minuten onderweg, als mijn telefoon gaat. Er blijkt op Facebook een melding te staan van een nieuwe graancirkel bij ‘white horse hill’. Er zijn talrijke heuvels met witte paarden in Engeland. Welke is het? De beller weet gelukkig ook de coördinaten en na deze in onze TomTom te hebben ingevoerd, wachten we geduldig op het resultaat. Lange momenten later produceert TomTom de schokkende uitslag. De coördinaten wijzen naar de voet van Dragon Hill bij Uffington! Ik kan mijn ogen niet geloven en draai van de weg af om met Heather te overleggen wat te doen. De groep vertellen? De groep niet vertellen? Hoe krijgen we de groep überhaupt op dit moment bij elkaar? We zijn nog ver van het restaurant verwijderd. Kunnen we onze reservering eigenlijk wel wijzigen? Vragen vragen vragen. Terwijl we antwoorden op al deze vragen trachten te vinden, zie ik Piet – onze assistent – achter ons stoppen, gevolgd door de hele groep! Hoe is dit mogelijk? We zouden allemaal op eigen gelegenheid naar het restaurant gaan, en plotseling zijn we allemaal weer samen. De boodschap is duidelijk. Het eten en het restaurant moeten wachten, Dragon Hill roept.

Graancirkel aan de voet van Dragon Hill - 19 mei 2012    Op de achtergrond Dragon Hill (pijl), daarachter de Draak
Graancirkel aan de voet van Dragon Hill - 19 mei 2012   Op de achtergrond Dragon Hill (pijl), daarachter de Draak
 
Opnieuw, net als de 2011 expeditie, krijgen ook de 2012 expeditie deelnemers de gelegenheid om tijdens de laatste uren van hun reis, een nieuwe graancirkel te bezoeken. Wat is de kans dat tijdens onze Drakenpad Expeditie 2012, deze nieuwe graancirkel naast Dragon Hill ontstaat? Er zijn zoveel beschikbare velden in Wiltshire. Is de graancirkel een reflectie van ons eigen ‘wakker zijn’, van ons niveau van bewustzijn? Is het een resultaat van de collectieve intentie van onze Drakenpad Expeditie?

Twee jaren op rij, 2011 en 2012, heb ik mensen mee naar Engeland genomen voor een niet-graancirkel reis. Twee expedities naar de magische en mystieke aspecten van Engeland, met als doel het ontwaken van de innerlijke macht, kracht en weten van de deelnemers. Het ontdekken van hun eigen Geniale Ik. De Wisdom Keepers noemen het de zoektocht naar 'ken uzelf'. Het is verbonden met Koning Arthur en de Graal Quest. Het is St. George die de draak temde en Dragon Master werd. Meester zijn over zijn eigen bestemming. Beide jaren hadden de expeditie deelnemers een stille wens om ook een graancirkel te bezoeken en beide jaren ontstond een graancirkel naast een Draken plek.
In 2011 naast de West Kennet Long Barrow en in 2012 naast Dragon Hill.
Als onze bescheiden groep al hiertoe in staat is, wat is dan wel niet de potentie van de totale mensheid?

Magische en Mystieke Reis naar Engeland

back to top ....