spacer facebook
Vanwege de grote interesse in onze eerste reis in 2023 (welke volgeboekt is), hebben we besloten om dit jaar - bij genoeg belangstelling - een tweede reis te organiseren.

11 augustus - 18 augustus 2023  

Magische en Mystieke Reis naar Engeland 2023
Stonehenge - Avalon - Merlijn - Green Man - Avebury - Tolkien - Graancirkels

Magische Avonturen Reis naar Engeland 2023

Trek 8 dagen lang door het magische en mystieke Zuid-Engeland
Acht dagen (zeven nachten) van Avebury, via de West Kennet Long Barrow, Silbury Hill en de Sanctuary naar het mythische eiland Avalon. Naar de Glastonbury Abbey, Chalice Well, de Holy Thorn en de Tor. Van de Drakenburcht bij Uffington en de Circle of Kings, naar de kathedralen van Salisbury en Stonehenge.

diner diner diner diner diner
diner diner diner diner
diner diner diner


In tegenstelling tot wat je wellicht denkt op grond van het bovenstaande, is onze Magische en Mystieke Reis naar Engeland niet zomaar een aaneenschakeling van dagen waarin we ancient sites en krachtplekken bezoeken. Er is een structuur en doel in alles wat we doen tijdens deze reis. Elke dag (van de reis) bouwt voort op de vorige dag.

diner diner diner diner diner
diner diner diner diner
diner diner diner


Je leert niet alleen hoe te ‘luisteren’ naar de verschillende ancient sites en krachtplekken, maar ook naar de ‘outer world’ in het algemeen. Een ‘outer world’ die haar uiterste best doet om met ons te communiceren en ons te helpen. We tonen hoe je zelf initiatief kunt nemen en hoe je van de geleerde vaardigheden gebruik kunt maken.
En dat alles terwijl we veel lachen en plezier hebben, omdat we van mening zijn dat je je alleen kunt openstellen voor het bovenstaande als je met volle teugen geniet van wat je aan het doen bent.
Na deze reis zal je leven nooit meer hetzelfde zijn.

Klik op Hoe kun je je opgeven en lees hoe je aan deze enerverende reis kunt deelnemen.

Je gidsen gedurende de reis zijn auteur, onderzoeker en flamboyant verhalen verteller Bert Janssen en life coach en senzar shamaan van de Inka traditie Heather Clewett (website)

Bert Janssen Heather Clewett


Graancirkels?
Hoewel dit geen specifieke graancirkel reis is, zullen we zeker die cirkels bezoeken die ons pad kruizen.
spacer
Dit gaan we allemaal doen...
spacer
Dag 0
Aankomst in het hotel. Tijdens het diner (en daarna) is er alle ruimte om elkaar beter te leren kennen. Wie zit in de groep? Wat motiveert je om aan deze Reis mee te doen? Wat verwacht je? Etc.
 
Dag 1 - Wiltshire, Avebury en de Stone Avenue
De reis begint met een introductie door Bert Janssen in de fascinerende wereld van ancient sites, krachtplekken, drakenpaden, standing stones, leylijnen, alignments, landschapsgeometrieën, remote viewing en sjamanistisch zien. Hij zal ook vertellen hoe elke dag eruit zal zien en waarom we doen wat we elke dag doen. Kortom: Welkom in Wiltshire!
 
Avebury Avebury
 
Avebury Avebury
 
Avebury Avebury

Na de introductie door Bert word je uitgenodigd om aan een sjamanistische ceremonie (geleid door Heather Clewett) deel te nemen waarin we de intenties van de week zullen vastleggen.

Vervolgens brengen we een bezoek aan Avebury waar je zelf aan den lijve de magie van dit majestueuze Neolithische monument zult ervaren. Avebury is een krachtplek van ongekende omvang. Letterlijk.
 
Avebury Avebury

De 5000 jaar oude steencirkel meet 333 meter in doorsnede en bevatte ooit 600 staande stenen, waarvan er nu nog 98 over zijn. Avebury is groter, ouder en volgens velen machtiger dan Stonehenge.
 
Avebury Avebury

In Avebury leer je, onder de deskundige leiding van Master Dowsers Maria Wheatley en Busty Taylor, de techniek van ‘dowsing’ met zogenaamde ‘dowsing rods’. Maria en Busty zijn de auteurs van ‘Avebury: Sun, Moon and Earth’. Zij zullen je helpen om aard-energieën, leylijnen, energiebanden in staande stenen, etc, te vinden en te voelen.
 
Avebury Avebury

We bezoeken ook de Tolkien Trees waar je de gelegenheid krijgt om zelf te voelen en te ervaren waarom Tolkien naar deze plek kwam om inspiratie op te doen voor zijn ‘In de Ban van de Ring’ trilogie.

Vandaag zet je de eerste stappen zetten in het leren luisteren naar en omgaan met de ‘outer world’.
 
Dag 2 - Compton en het Uffington Complex
Een deel van de ochtend besteden we op een heel bijzondere plek waar je kennis zult maken met het concept dat de wereld om ons heen, de ‘outer world’, zijn best doet om met ons te communiceren en ons te helpen. We zullen je laten zien hoe dat eruit ziet en wat je ermee kunt doen.
 
Compton Compton

Daarna gaan we naar het Uffington Complex waar we eerst onze ‘dowsing’ vaardigheden zullen oefenen, waarbij we het verband leggen tussen wat de ‘rods’ je vertellen en wat je ‘voelt’.
 
graancirkels vliegen graancirkels vliegen

Hierna bezoeken we Dragon Hill. Wat er nu uitziet als een paard - maar waarschijnlijk oorspronkelijk een draak was - werd zo'n 3000 jaar geleden in een heuvel even ten zuiden van Uffington gekerfd. Bijzonder is dat de 375 voet lange raadselachtige figuur alleen vanuit de lucht te herkennen is. Het is duidelijk dat deze ‘draak’ waakt over Dragon Hill.
 
Wayland Wayland

Op Dragon Hill versloeg Sint Joris een machtige draak. Sint Joris heeft de draak echter nooit gedood; hij heeft hem slechts getemd en werd ‘Dragon Master’. Het gevecht is een metafoor voor Sint Joris die zijn innerlijke draken temde. Dragon Hill is daarom de perfecte plek om je bewust te worden van je eigen persoonlijke blokkades (die het laten plaatsvinden van wonderen in de weg staan) en te beginnen met het opruimen van deze obstakels.
 
Wayland Wayland

We sluiten de dag af met een bezoek aan Wayland’s Smithy waar Bert de legende van Wieland de Smid met je zal delen. Je krijgt ook de gelegenheid om te testen of je al in staat bent om de aard-energieën en de energie van de stenen te voelen en te ervaren zonder gebruik te maken van je ‘dowsing rods’.
 
Dag 3 - Avalon (Glastonbury)
Vandaag bezoeken we het mystieke eiland Avalon (Glastonbury) en beginnen de dag met het vertellen van een machtig verhaal dat wellicht wrevel bij je zal opwekken. Het verhaal is echter niet zo bedoeld, noch de manier waarop het wordt verteld. De wrevel ontstaat door een zeer hardnekkige overtuiging die als een app op de achtergrond draait en onderdeel is van de blokkade waar we ons de vorige dag op focusten. Je bewust worden van deze app is de eerste stap om hem te wissen.
 
Glastonbury Abbey Glastonbury Tor

Later op de dag zullen we Anthony Thorley ontmoeten. Hij is een gepensioneerd psychiater en onze gids in de Glastonbury Abbey. Hij zal informatie delen die fantastisch zal klinken, maar niettemin waar en waarachtig is. Hij zal je kennis laten maken met een Grotere Realiteit en je dwingen om sommige dingen waarvan je dacht dat ze feiten waren, te heroverwegen. De Grotere Realiteit is klaar om actief een dialoog met je aan te gaan zodra je je ervoor openstelt. Dit is de tweede stap in het ongedaan maken van datgene wat de ‘outer world’ heeft tegengehouden om zich voor jou open te stellen.
 
Glastonbury Holy Thorn Glastonbury Chalice Well

We zullen ook de mystiek van Chalice Well ervaren. Een erkend boodschapper en helper. Het gerucht gaat dat de Heilige Graal in deze bron verborgen ligt.
 
Glastonbury Tor Glastonbury Tor

We eindigen de dag met het beklimmen van de Tor. Een magische heuvel van wijsheid en kracht waar de Michael en Mary leylijnen elkaar omarmen. Een legende zegt dat de heuvel de toegang tot de Grotere Realiteit verbergt. De Tor zal je uitdagen om deze doorgang te vinden. De derde stap.
 
Glastonbury Holy Thorn Glastonbury Chalice Well

Tussendoor is er tijd om de intrigerende en mysterieuze winkeltjes van Glastonbury te verkennen. Dit bezoek aan het raadselachtige Avalon zul je nooit meer vergeten.
 
Dag 4 - De West Woods en Merlijn
Remote viewing is gedeeltelijk gebaseerd op de techniek van het waarnemen en registreren met alle zintuigen zonder het waargenomene te beoordelen of te categoriseren. Vandaag zullen we de eerste stappen zetten om die techniek onder de knie te krijgen.
 
West Woods West Woods

De setting zal het magische West Woods zijn, de locatie waar de enorme staande stenen van Stonehenge vandaan komen (en niet van de Marlborough Downs zoals eerder werd gedacht). Hier zullen we ook participeren in een sjamanistische ceremonie.
 
Marlborough Mound Marlborough Mound

Na deze opwindende ervaring zullen we Merlin’s Mound in Marlborough (Merl’s Barrow – het graf van Merl) bezoeken, de laatste rustplaats (huis) van de grote tovenaar Merlijn. We zullen proberen zijn boodschap voor ons zonder oordeel of vooringenomenheid te horen, ‘zien’, voelen, ruiken en proeven.
 
graancirkel church

Hoewel wonderen niet kunnen worden afgedwongen, kunnen we de omstandigheden wel zo creëren dat wonderen zich gemakkelijk aandienen. Dat is waar de rest van deze dag over zal gaan. Misschien bezoeken we een graancirkel, of een specifieke kerk, of een krachtplek. Je zult leren om de dingen te laten gebeuren zoals ze gebeuren en ze je de weg te laten wijzen.
 
Dag 5 - Stonehenge en Salisbury
Vandaag reizen we eerst naar Stonehenge voor een uniek ‘privé’ bezoek aan dit magische wereldwonder. Je zult letterlijk binnen in Stonehenge zijn (en er niet alleen maar omheen lopen).
 
Stonehenge Stonehenge

De grote staande Sarsens komen, zoals gezegd, uit de mysterieuze West Woods dat we op Dag 4 bezochten. De Blue Stones komen uit de Preseli Hills in Wales, zo'n 300 kilometer van Stonehenge.
 
Stonehenge Stonehenge

Deze stenen hebben vele verhalen te vertellen. Ze hebben eeuwenlang wijsheid verzameld uit ceremonies, kosmische downloads en meer. Omdat je inmiddels hebt geleerd de stenen en energielijnen te voelen en te horen, is dit een goed moment om een dialoog met ze aan te gaan.
 
Salisbury Cathedral Salisbury Cathedral

Op weg naar Salisbury, maken we een tussenstop bij Woodhenge. Deze bijzondere krachtplek had in de Bronstijd een vergelijkbare functie als Stonehenge. Hoewel Woodhenge klein lijkt, zijn de aanwezige krachten en energie enorm en zeer goed voelbaar en hoorbaar.
 
Salisbury Cathedral Salisbury Cathedral

In Salisbury bezoeken we eerst de St Thomas Church. Deze kerk is een ware schatkamer die bijna uit zijn voegen knapt van de aanwezige symboliek en gecodeerde wijsheid, kennis en inzichten. Je kunt hier moeiteloos een dialoog mee aangaan, nu ook nog eens uitgebreid met de mogelijkheid menselijke boodschappers te spotten die wellicht onschatbare informatie voor je hebben.
 
Salisbury Cathedral Salisbury Cathedral

Vervolgens bezoeken we de majestueuze Kathedraal. Elk detail van deze Kathedraal, zowel binnen als buiten, is er op gericht de bezoeker in een staat van verhoogd bewustzijn te brengen. Alle zintuigen worden aangesproken. Van het zien van de geometrieën en de gebruikte afbeeldingen en kleuren. Tot het horen van de overweldigende akoestiek en de soms buitenaardse klanken van de klokken, het gezang en het orgel, samen met de hypnotiserende geur van wierook. In de Kathedraal laten we je helemaal alleen om alles wat je tot nu toe hebt geleerd in praktijk te brengen.

Ook in Salisbury krijg je weer de gelegenheid om de stad op eigen houtje te verkennen.
 
Salisbury Cathedral Salisbury Cathedral

Aan het einde van de middag komen we weer bij elkaar om de ervaringen van de dag uit te wisselen.
 
Dag 6 - Avebury Complex
Aan het begin van de tour kreeg elk van de deelnemers een ‘helper’. Tijdens de ochtend van Dag 6 zullen we ieders ‘helper’ evalueren. Dit zal een van de krachtigste en indrukwekkendste momenten van de tour worden, vaak vol met openbaringen en aha-momenten.
 
graancirkel graancirkel

De rest van de dag brengen we door in het Avebury Complex, te beginnen met een picknick bij Silbury Hill. Een 4500 jaar oude kunstmatige heuvel die doordrenkt is van mysteriën. Er zijn veel waarnemingen gedaan op en bij de heuvel. Variërend van orbs, UFO's en zelfs buitenaardse wezens. Tijdens en na de lunch krijg je de gelegenheid om te luisteren naar wat deze majestueuze heuvel je te zeggen heeft.
 
graancirkel graancirkel

Hierna bezoeken we de West Kennet Long Barrow. Het is de plaats waar je niet langer luistert naar wat de stenen je te vertellen hebben, maar waar je luistert naar wat je jezelf te vertellen hebt.
 
Silbury Hill West Kennet Long Barrow

Het is de tempel waar je innerlijke stem (inner world) de ruimte krijgt om de waarheid te spreken en na alles wat de week heeft gebracht, zul je geen problemen meer hebben om met die waarheid om te gaan.
 
Adam and Eve Stones Owl

We eindigen de middag bij de Adam and Eve Stones. Er is een bijzondere relatie tussen Silbury Hill en de Grote Piramide in Egypte, waarbij de lijn (orthodroom) die de Grote Piramide met Silbury Hill verbindt, ook door de Adam and Eve Stones loopt. Deze Adam and Eve Stones liggen ook nog eens op de St Michael Alignment. Daarom zijn de Adam and Eve Stones een plaats van immense kracht waar een enorme hoeveelheid wijsheid is samengesmolten. Wij zullen ter plekke zoveel mogelijk van deze wijsheid absorberen.
 
graancirkel graancirkel

Dit wordt niet alleen weer een magische en mystieke dag, maar ook weer een dag gevuld met veel fun.
 
diner diner diner diner diner
diner diner diner diner
diner diner diner


Aan het eind van de dag, tijdens een welverdiend diner, laten we alle magie van de afgelopen dagen nogmaals langskomen, en terwijl we het verleden dat we achter ons hebben gelaten bedanken, zullen we de deuren die zijn opengegaan uitbundig vieren en verwelkomen.
 
Dag 7
De dag van afscheid en het begin van het bewandelen van nieuwe paden en wegen, maar niet voordat we alle afzonderlijke dagen hebben geïntegreerd tot één samenhangend geheel. Het is vervolgens aan jou om hier het maximale uit te halen. We realiseren ons dat je waarschijnlijk nu met veel meer vragen zit dan toen je aan deze reis begon. Daarom deze briljante woorden van Rainer Maria Rilke: “Leef de vragen nu. Misschien zul je dan, op een dag ver in de toekomst, geleidelijk, zonder het te merken, je weg naar het antwoord leven...”

Vanaf nu zal je leven nooit meer hetzelfde zijn.
 
graancirkel afscheid

terug ...
 
Meer Magie en Mystiek
Gedurende week zullen we diverse plekken bezoeken die geen vaste plaats in het programma hebben.
 
Glastonbury Abbey Glastonbury Tor

Zoals bijvoorbeeld de intrigerende kerk van Bishops Cannings, waar zich de Hand van God bevindt.
 
Glastonbury Holy Thorn Glastonbury Chalice Well

Een bezoek aan de White Horse Inn.
 
Glastonbury Holy Thorn Glastonbury Chalice Well

Een andere kijk op de ‘Otherworld’.
 
Glastonbury Holy Thorn Glastonbury Chalice Well

De Devil’s Den en de Swallowhead Springs.
 
Glastonbury Holy Thorn Glastonbury Chalice Well

Picknicken en uitrusten van de vele overweldigende indrukken.
 
Glastonbury Holy Thorn Glastonbury Chalice Well

Meer magie en mysteriën.
 

Crop circle Crop circle

En ... graancirkels (indien ze ons pad kruizen).

terug ...
spacer
de Totale Ervaring
Uiteindelijk gaat het om de beleving en ervaring van de totaliteit.
Het zien van de dwarsverbanden en het voelen en absorberen van de onderliggende wijsheid.
Of het nu Silbury Hill is, of de West Kennet Long Barrow;
Dragon Hill, of de Stone Avenue;
Golden Ball Hill, of de Tor;
Windmill Hill, of Chalice Well;
De kathedraal van Salisbury, of die van Stonehenge.

Ze reiken je de hand. Ze wachten op je. Ze staan klaar om je te helpen.
Feitelijk is een reis naar de Krachtplekken van zuid-Engeland, een ontdekkingstocht naar de Krachtplekken in jezelf.


terug ...
spacer
het Hotel
Tijdens onze Expeditie naar de Magische en Mystieke Krachtplekken van Engeland wil je nog niet het kleinste detail missen. Elk onderdeel is enorm waardevol. Elk deeltje, hoe klein ook, kan je helpen. Het kan zelfs doorslaggevend zijn.

We hebben er dan ook voor gekozen te verblijven in de best denkbare locatie. ‘Ons’ hotel is van alle gemakken voorzien. Er is een restaurant en meerdere bars. Daarnaast heb je de beschikking over een indoor zwembad, sauna’s, bubbelbaden, fitness, en nog veel meer. Op deze manier ben je ervan verzekerd dat je iedere dag opnieuw uitgeslapen en goed beslagen ten ijs komt.


terug ...
spacer
Hoe kun je je opgeven

Stuur een email naar bertjanssen555@hotmail.com en we sturen je de nodige informatie.

spacer
spacer
terug naar boven ...